Börja med triathlon

Vill du har en variation i ditt idrottande så kanske triathlon det du ska börja med. Det är en uthållighetsidrott där du ska simma, cykla och löpa. Alla grenar utförs från start till mål i ett svep och det kan röra sig om 400 meter simning som första del för att gå över till 20 kilometer cykling. Det hela avslutas med 5 kilometer löpning. Det gäller att man har bar kondition och är uthållig i alla delarna av loppet.

Tävlingen byggs upp med olika växlingsområden där du växlar från simning till cykel och från cykel till löpning. Man har förberett med cykel och utrustning i växlingsområdet så man vet var man har sina saker. Det kan vara en hel del att tänka på som nybörjare. Till att börja med så gäller det att skaffa sig rätt utrustning. Det finns specialbyggda triathloncyklar som passar perfekt för ändamålet. Som med all idrott så gäller det att träna och med triathlon så gäller det att träna både cykling, simning och löpning.

Till en början så gäller det att lära sig kombinera alla delar och kunna kliva över från simning till cykling och från cykling till löpning på ett smidigt sätt. Hitta bra program för din träning redan från början. Försök komma in i den rytm som behövs för alla grenar i ett triathlon. Börja lugnt så du orkar med allt, det finns alltid risk för skador om du går ut för hårt. Du måste träna upp dig så alla detaljer sitter för att kunna vara med i en tävling.