Om du ska ställa upp i någon Strongman utmaning

Har du som mål att någon gång i ditt liv ställa upp i Strongman behöver du ha ordentligt med träningstimmar bakom dig. Du behöver träna på ett specifikt sätt för att ha en chans mot de andra som är med i tävlingen.

Skillnaderna mellan träning för bodybuilding och Strongman är stora. I bodybuilding ska du lägga så mycket stress som möjligt på en specifik muskel. För Strongman ska du kunna flytta så mycket vikt som möjligt. Träningen är mer lik så kallad power lifting. Det är viktigt att använda så många olika muskelgrupper som möjligt för att orka med mer och bli starkare.

För att kunna träna tungt och vara på den säkra sidan måste du utföra alla lyft på ett korrekt sätt. Det är rekommenderat att du använder hjälpmedel såsom lyftarbälte, dragremmar samt arm- och knäskydd. Du måste även se till att värma upp ordentligt innan varje pass, eftersom det är lätt att du skadar dig när du lyfter riktigt tungt.

Bra med ett eget gym i hemmet

Gym i all ära, men det är även bra om du har lite vikter och redskap hemma. Då kan du träna precis när du vill, nu när du behöver träna ofta inför Strongman. Det kan du exempelvis köpa på ntgear.se.