Förbättra din löpteknik

Snart börjar en skön period för dig som löpare, snön försvinner och vägarna börjar bli bara och skogarna blir snöfria och löpningen kan börja igen med full kraft. Du kanske har legat av dig under vinterdvalan och vill förbättra din löpteknik?

Alla kan springa mer eller mindre och det är en skön träningsform att ge sig ut när solen skiner och det är så där lagom varmt ute. Våren är enligt många den bästa tiden när det gäller löpträning, solen är inte allt för het och luften kan kännas krispig och fin speciellt på morgonen.

Ta dig en titt på din löputrustning för att säkerställa att du har allt hemma, det kanske är dags att köpa ny löparsko eller annan bra utrustning för din löpning. När du ger dig ut första löpträningen för året så tänk på din hållning, det gäller att göra dig så lång du bara kan och tänk också på att hålla vikten ända från hälarna fram till tårna och skjut fram höften för varje löpsteg.

Istället för att springa med stora långsamma steg så är det bättre att du fokuserar på snabba korta steg, det sägs att rytmen för en löpare är i 180 beat per minute så kolla upp musik som har den BPM så får du hjälp med att hålla den takten vid din löpning. Se till att du hittar den takt som passar dig och du kan sedan skapa en spellista på exempelvis Spotify med dina favoriter och som har den rytm som passar dig perfekt. Du kan ju naturligtvis välja lite olika tempon i musiken men se till att lägga dessa så du inte får alla snabba låtar efter varandra. Det krävs lite arbete för att skapa den ultimata löplistan men när du väl gjort det så kan du ge dig ut för att springa med din favoritmusik i lurarna.