I väntan på rehab

Har du råkat ut för någon skada i samband med löpträning så vet du att det kan ta tid innan man är tillbaka ute i löpspåret. Det måste få ta den tid det behöver för att läka ordentligt och under tiden du inte kan ge dig ut och träna så får du hitta på aktiviteter som kan hjälpa dig framåt.

Till en början så kanske det är så pass illa att du inte ens tar dig ur sängen, försök hitta någon aktivitet som gör att tiden går och att du inte får allt för tråkigt. Det kan vara spel online med din surfplatta eller telefon. Eller titta på film för att få timmarna att inte bli allt för långtråkiga, samtidigt så bör du också fokusera på att bli bättre. Beroende på din skada och vad din läkare har ordinerat dig så får du hitta på övningar som du kan utföra i det läge du befinner dig.

När du väl blivit så pass bra att du kan komma iväg på rehab så gäller det att se framåt, målet bör vara att komma tillbaka till den styrkan man hade innan skadan. Det finns en del ställen som specialiserat sig på att behandla och rehabilitera just skador av olika slag, så kolla upp om något skulle passa just dig. För vissa så är vägen snabb tillbaka till ursprungsläget medans andra skador kan ta längre tid att komma tillbaka ifrån, huvudsaken är att inte ge upp.