Om du dragit på dig en idrottskada

Har du ådragit dig en idrottsskada? Den bästa boten är ofta vila eller massage, om det inte rör sig om en skelettskada vill säga.

Vila

Överansträngning är vanligt när man precis börjat träna efter ett uppehåll. Man vill komma igång snabbt och se resultat snabbt. Dock är det bättre att skynda långsamt. Överansträngning av musklerna kräver främst vila. Benhinneinflammation, det vill säga ömmande smärta efter träning eller stelhet läks oftast bara genom att vila från träning. Vila är även bra att lägga in som en del i sin träningsrutin då kroppen både behöver jobba och återhämta sig. Annars bidrar träningen istället till att bryta ned kroppen.  

Massage

En massage av det skadade området kan öka läkningstakten. Hitta en passande massage för dig på muskelcentrum. När musklerna masseras ökar blodcirkulationen i muskeln vilket i sin tur bidrar till att musklerna känns mindre stela och ömma. Därför är massage fördelaktigt även vid en sträckning. Förutom att minska symptomen av en skada är ju massage underbart att få och ökar välbefinnande och bidrar till avslappning. Massage minskar även stress och löser upp muskelknutor. Om du har ont i kroppen så ska du välja en bindvävnadsmassage istället för en klassisk svensk massage.